Plněná vepřová panenka s bazalkovou omáčkou

SUROVINY:
1 velká vepřová panenka
5 sušených rajčátek v oleji
2 plátky schwarzwaldské šunky
půl mozzarelly
hrst bazalky
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
200 ml smetany
1 lžíce bazalkového pesta
hrst čerstvé bazalky

POSTUP:
1.
Troubu si předehřejeme na 150°C. Panenku očistíme a odblaníme. Ostrým nožem ve středu panenky uděláme otvor a naplníme ho sušenými rajčátky, šunkou, mozzarellou a bazalkou. Po povrchu panenku potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zprudka na něm orestujeme panenku ze všech stran. Přendáme ji z pánve do pekáčku a obalíme ji ve strouhaném parmazánu. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 12 minut.
2. Na pánvi s výpekem orestujeme nasekaný stroužek česneku. Po nějaké chvilce přilijeme smetanu, přidáme pesto a podle chuti sůl a pepř. Pozvolna vaříme do zhoustnutí omáčky. Můžeme přidat i strouhaný parmezán, dodá skvělou chuť. Na závěr přidáme nasekanou bazalku.
3. Maso pokrájíme na plátky a podáváme společně s omáčkou a americkým bramborem.




www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky