Creme brulée s ovocem

SUROVINY:
600 ml smetany
6 žloutků
1 vanilkový lusk
150 g cukru
třtinový cukr na posypání
maliny a borůvky na ozdobu

POSTUP:
Žloutky utřeme s cukrem. Vnitřek vanilky se smetanou přivedeme do bodu varu. Smetanu necháme vychladnout a postupně ji vmícháváme ke žloutkům. Při vmíchávání dáváme pozor, aby se nám nevytvořila pěna. Poté vlijeme do zapékacích mističek. Dáme do vyhřáté trouby na 100°C a pečeme asi 70 minut. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani příliš tuhý, měl by to být takový třaslavý krém. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme flambovací pistolí, až se vytvoří zlatý karamel. Ozdobíme malinami, borůvkami a můžeme podávat.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky