Hokaido krém

SUROVINY:
1 dýně hokaido
3 jarní cibulky
olivový olej
zeleninový vývar
sůl a pepř
lžička kurkumi
dýňový olej
dýňová semínka

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 200°C. Dýni umyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kousky. Pokrájenou dýni rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct na asi 40 minut. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm pokrájenou jarní cibulku. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme pečenou dýni a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu. Přidáme kurkumu a podle potřeby sůl a pepř. Asi po 5 minutách varu  polévku rozmixujeme do hladkého krému. Polévku jsem podávala zakápnutou dýňovým olejem a posypanou dýňovými semínky.



www.afashion.cz

Oblíbené příspěvky